Overslaan en naar de inhoud gaan

Batenmonitor

Oriënteren & Voorbereiden
Opstarten & Pilot
Implementeren & Uitrollen
Leren & Verbeteren
Tools
Batenmonitor

NB: Dit is een preview. Het volledige kennisproduct is nog in ontwikkeling en verschijnt binnenkort op Vector. Klik op "Volgen" om op de hoogte te blijven van wanneer het kennisproduct online staat!

De uitdaging bij veel Smart Maintenance projecten is de vraag of, en zo ja, wanneer het invoeren van predictive maintenance loont. Daarnaast wordt na implementatie vrijwel nooit daadwerkelijk gemonitord of de realisatie van de baten klopt met de oorspronkelijke, vaak theoretische, berekening voor de business case.

De batenmonitor brengt in beeld wat de potentiële baten van Smart Maintenance zijn. Op basis van theoretische waarden zijn de instandhoudingskosten van verschillende onderhoudsstrategieën te berekenen. De methode helpt verschillende onderhoudsstrategieën af te wegen en specifiek inzicht te krijgen in de businesscase/ baten van voorspellend onderhoud. Tevens voorziet de methode in een manier om de baten ook na implementatie te monitoren. Hiermee kan het theoretische model worden geoptimaliseerd, zodat toekomstige beslissingen omtrent predictive maintenance met hogere mate van zekerheid goed worden afgewogen.

Topics 0 items

Meer informatie nodig over dit kennisproduct? Stel gerust je vraag!
Thijs Verbeek
Innovatie Consultant
Hello New Day
camino@worldclassmaintenance.com
+31 6 28852297
Stuur mij een bericht
Profielfoto Thijs Verbeek

Eigenschappen

Datum
Versie
V1.0
Doelgroep
Onderhoudsmanagers
Expertgroep
Rijkswaterstaat
Project
Thema
Predictive Maintenance
Labels
Predictive Maintenance
Baten en kosten