Skip to main content

Welcome to WCM Vector

The knowledge platform of World Class Maintenance (WCM) is the premier learning community in the field of maintenance and asset management.

Here, you will discover the outcomes and tools from various WCM projects presented in the form of knowledge products. Locate your specific knowledge product by entering a search query in the search bar below:

Filter
Form
Project
Thema

Or navigate by clicking on the phase of the Smart Maintenance implementation process where your organization is or about which your question concerns:

Over ons

WCM Vector is een initiatief van World Class Maintenance (WCM). WCM is het netwerk voor ‘smart maintenance’ in Nederland. De doelstelling is radicaal: op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de Nederlandse industrie. Dit doet WCM door slimme onderhoudskennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen. Specifiek voor haar leden, maar ook voor de maatschappij als geheel.

WCM-projecten op het gebied van slim onderhoud dragen bij aan een verlengde asset lifetime, betere mobiliteit, de noodzakelijke energietransitie, kennisontwikkeling én aan de Nederlandse concurrentiekracht. Alle projecten leiden tot interessante resultaten en hulpmiddelen in de vorm van o.a. tools, best practices en opleidingen. Deze zogeheten ‘kennisproducten’ zijn ontworpen door samenwerking met de vele projectpartners en zijn reeds gevalideerd in pilots en living labs voordat ze op het WCM Vector-platform komen. Zodoende is WCM Vector het middel waarop WCM haar expertise met de maatschappij deelt, toegankelijk voor iedereen. Met een alsmaar groeiend aanbod aan kennisproducten en een steeds uitgebreidere functionaliteit groeit WCM Vector uit tot dé learning community op het gebied van onderhoud en asset management.

Ik ben Vector en ik help je graag op weg op dit platform! Stel een vraag of bekijk de rondleiding om te beginnen.
Chatbot WCM Vector